We zijn er weer! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Kirsten Geurken - WaarBenJij.nu We zijn er weer! - Reisverslag uit Nijmegen, Nederland van Kirsten Geurken - WaarBenJij.nu

We zijn er weer!

Door: Kirsten

Blijf op de hoogte en volg Kirsten

13 Maart 2009 | Nederland, Nijmegen

Hallo allemaal!
Na een supergave en indrukwekkende reis door Nepal en India samen met Bart zijn we (eindelijk lekker fris, uitgerust en met een kapsel dat weer in model is ;)) weer aangekomen in Nederland! Iedereen is natuurlijk uitgenodigd om alle verhalen en foto's bij ons te komen kijken, maar hier nog een korte samenvatting van de 5 weken rondtrekken door Nepal/India.

Na mijn vrijwilligersperiode op de school in Pokhara ben ik meteen naar Kathmandu gegaan om Bart van het vliegveld op te halen. Het weerzien was natuurlijk helemaal fijn! Wel raar aangezien het in Nepal niet gepast is in het openbaar te kussen, knuffelen of zelfs al hand in hand te lopen... Maar het belangrijkste was dat we elkaar weer zagen na 3 maanden! In Kathmandu heb ik hem nog een paar dagen rondgeleid en hem de mooiste dingen laten zien. En na Kathmandu heb ik Bart ook Pokhara nog kunnen laten zien. Al vanaf het moment dat we in Pokhara waren voelde het alweer als thuis! Het was erg fijn om de mensen voor te stellen die ik heb leren kennen en om hem de plekken te laten zien waar ik veel geweest ben. We hadden gepland om 2 weken in Nepal te zijn en als je in Nepal bent hoort het doen van een trekking er uiteraard ook bij! Ik had die natuurlijk al gedaan maar ik vond het absoluut niet erg om het nog een keer te doen. Ook deze keer hebben we Mohan meegenomen als gids. Nu vlogen we naar een bergdorpje hoog in de bergen (op zo’n 3500m) en zijn we vanaf daar begonnen. Gelukkig is het deze keer allemaal goed gegaan en hebben we 8 dagen lang een supertijd gehad in de bergen. Na onze trekking was het tijd om afscheid te nemen van de mensen die mij 3 maanden in hun gezin hebben opgenomen en van de mensen waarmee ik veel dingen mee samen gedaan had. Dat was wel even een moeilijk momentje. Toen Bart en ik in de bus zaten op weg naar India heb ik nog wel een traantje gelaten om dat mooie land en die geweldige tijd die ik daar gehad heb!

Toen kwamen we in India, wat een gekkenhuis! Het is warm en er zijn veel mensen, overal om je heen hoor je getoeter, zijn er mensen die aan je vragen of je iets wilt kopen (nee), of je met hun taxi mee wilt (nee!), of je met hun riksja mee wilt (NEE), of je misschien naar een of ander hotel wilt (NEE!)… aaaaaaahhhh!!!!! Het was even schrikken, maar ook daar raak je aan gewend. In India zijn we flink aan het reizen geslagen. Met de trein, bus, jeep, taxi, riksja, tuctuc, boot en jawel een kameel hebben we een flink aantal kilometers afgelegd. Niet dat het altijd even comfortabel was tussen de constant starende (vooral naar mij als vrouw zijnde…), schetende en boerende Indiërs voor soms wel 19 uur achter elkaar (!) maar het was erg leuk om echt tussen de Indiërs te zitten en te reizen zoals zij het doen. Ook de steden die we bezocht hebben waren zeer de moeite waard! Enkele hoogtepunten waren toch wel de 3-daagse kamelensafari in Jaisalmer (tegen de grens van Pakistan) midden in de woestijn, de Taj Mahal in Agra, het indrukwekkende Varanasi met de lijkverbrandingen aan de oever van de Ganges, het dorpje Udaipur met het City Palace (hier is de film Octopussy van James Bond opgenomen!) en natuurlijk de big city Delhi met zo’n 10 miljoen inwoners. Maar ook het lopen door de mooie kleurrijke bazaars met ontelbare kleine kraampjes, het uitproberen van het lokale eten langs de straat en door te praten met de Indiërs kwam je toch veel te weten over hun cultuur. En dat was ook erg interessant. Op deze manier had je toch het gevoel dat je wat meer begreep waarom ze op hun manier leven.

Maar goed, nu zijn we dus weer thuis in een nat en koud (tenminste voor mij) Nederland een beetje werkeloos aan het zijn en hard op zoek naar een baan! Gelukkig hebben we lekker de tijd gehad om even bij te komen van de cultuurshock om weer in Nederland te zijn.

Zo, dat was dan mijn laatste berichtje, bedankt voor alle mailtjes en berichtjes die ik heb gehad en ik hoop jullie allemaal snel weer te spreken en te zien!

Liefs, Kirsten

• 13 Maart 2009 - 18:20

Bianca:

Kirsten,wat fijn om je berichten te lezen en te horen dat jullie t zo goed hebben gehad. Nu verder acclimatiseren en zoeken naar n baan. Kan ik inmiddels ook bijna doen, momenteel is het geen pré als je manager bent bij de ING :-)

Maar goed, ik vorige week bij erna op bezoek geweest en daar weer eens een heelrijk dhaal bhaat gehad en foto's bekeken, dus ik ook weer ff mn portie Nepal. Geniet ook van Nederland en al je herinneringen

dikke x

• 13 Maart 2009 - 18:23

Geertje:

Hi Kirsten!!
    Fijn dat je weer goed thuis bent aangekomen!! India klinkt erg gaaf! Wel echt irritant he op een gegeven moment al die mensen die iets van je willen! Zelfs als je een zonnebril op hebt, denken ze dat je er nog eentje nodig hebt, grrr.

Leuk joh die kamelen trektocht! Lijkt me erg gaaf. Zo`n kameel zit wel relaxt he, je gaat vooral alle kanten op als hij opstaat toch!?
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad en dat jullie dat zo nog even samen hebben kunnen meemaken! Dat pakt niemand je meer af.

Thuiskomen lijkt me ook wel ff raar. Maar je bent gauw genoeg weer opgenomen door de dagelijkse dingen. Heb erg veel zin om weer eens goed te stappen in Nederland!
    Succes met zoeken naar een baan. Maar dat gaat vast wel lukken :).

Tot over een paar weken. Ik ga weer de lekker warme zee in met zijn meters hoge golven en daarna een biertje drinken bij een van de strandtenten (t is hier gewoon 35 graden!)Maaar de zomer komt er ook aan in Nederland toch!
    Ciaociao

• 13 Maart 2009 - 18:47

Emma:

He reiziger!

Wat is het rete snel gegaan zeg...wow! Nu moeten we helemaal weer gaan meeten, zeker als mevr van Gerven binnekort ook terug is....volgens mij hebben we minstens 2 volle weken nodig om bij te kletsen!!!!
    Verder alweer ge-aard in NL.... :P

tot snel iig!

xx Ems

• 13 Maart 2009 - 19:32

Harm:

Fijn dat jullie weer thuis zijn! Leuke foto's!

gr Harm

• 13 Maart 2009 - 19:58

Daphne:

Welkom thuis! Wat een ervaringen, en wat een mooie (en grappige, hihi kameel Bart) foto's!

• 14 Maart 2009 - 20:47

Frank:

Ha Kirste en Bart!

Mooie trip en mooie foto´s! Als wij ook weer thuis zijn babbelen we snel een keer bij!

• 14 Maart 2009 - 20:48

TEEF!:

Ik bedoel natuurlijk KirsteN, dat krijg je met die wrakken van computers hier.

Ciao!

• 15 Maart 2009 - 11:36

Heleen:

eeej welkom in nederland! ER zijn er meer die een baan zoeken!

Leuk dat jullie het zo fijn samen hebben gehad!

kus